Navigáció átugrása.

Hírek, események

ÚJ HONLAP- http://konyvtar.uni-eszterhazy.hu/

A Tittel Pál Könyvtár új honlapja: http://konyvtar.uni-eszterhazy.hu/

Kérjük, hogy a legfrissebb információkat az új honlapunkon keressék.

Könyvtári nyitvatartás és beiratkozás

Kérjük, hogy új honlapunk megfelelő oldalait használják: http://konyvtar.uni-eszterhazy.hu/ 

 

 

KÖNYVTÁRI BEIRATKOZÁS:

Első Éves Hallgatók! A könyvtári beiratkozáshoz szükséges adatok áttöltése a Neptunból a könyvtári rendszerbe megtörtént, már beiratkozhatnak a főiskolai könyvtárba. Kérjük, hogy először keressék fel munkatársainkat a Líceum 113-as termében adategyeztetés céljából. A főiskola hallgatói számára a beiratkozás ingyenes.

Kérünk minden hallgatót, hogy mielőtt bármelyik szakrészlegben kölcsönözne, keresse fel kollégáinkat a Líceum földszintjén a 113-as teremben.  

RUHATÁR: A Líceum földszinti aulájában RUHATÁR működik. Kérjük, hogy vegyék igénybe, mivel táskát és kabátot egyik könyvtári szakrészlegbe sem vihetnek be, a könyvtárban tartott órákra sem.

ZÖLD KÖR-ELŐADÁS A LÉGSZENNYEZÉSRŐL

A Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum és a Kaptárkő Egyesület szeretettel meghívja Önt következő előadására.

Címe: Városi szennyek

Előadó: Rázsi András meteorológus

Időpont: 2016. január 14. 17.30 óra

Helyszín: Líceum, Tittel Pál Könyvtár (Eger, Eszterházy tér 1. fsz. 113-as terem)

A belépés ingyenes!

ADT - 8 millió oldal tudományos és művelődéstörténeti tartalom

Ebben az esztendőben elérhető lesz főiskolánkról az Arcanum Adatbázis Kft szolgáltatása, az ADT,

Az Arcanum Digitális Tudománytár több mint 8 millió oldal terjedelemben tartalmaz folyóiratokat, hírlapokat, lexikonokat, kézikönyveket, valamit családtörténeti és hungarológiai forrásokat.

Kiváló hazai művelődéstörténeti forrásról van szó, amely az alábbi címen érhető el az EKF számítógépes hálózatán belül, hasonlóan a többi előfizetett tudományos adatbázishoz:

http://adtplus.arcanum.hu/hu/

Science Direct adatbázis

Értesítjük Kedves Olvasóinkat, hogy a Science Direct adatbázis 2016. január 1-étől nem támogatja az Internet Explorer 8-as böngésző használatát. Kérjük a zavartalan használat érdekében frissítsenek újabb verzióra vagy térjenek át más böngészők használatára.

Online elérhetők az Akadémia Kiadó kézikönyvei - Magyar Elektronikus Referenciaművek Szolgáltatása

Az Akadémiai Kiadó a mai naptól megkezdte a Magyar e-Referenciaművek Szolgáltatásuk tesztidőszakát, melyben jelenleg az alábbi négy műhöz férhetnek hozzá:

  • Keserű György Miklós: A gyógyszerkutatás kémiája
  • Gintli Tibor: Magyar Irodalom
  • Mezősi Gábor: Magyarország természetföldrajza
  • Romsics Ignác: Magyarország története

A szolgáltatás itt érhető el, a mellékelt tájékoztatóban további hasznos információkat találnak a felület használatáról.  A 2015. dec. 31-ig tartó tesztidőszak alatt a szolgáltatáshoz, illetve a tartalmakhoz való hozzáférésben lehetnek leállások, ezekről a MERSZ-felületen megfelelő tájékoztatást adnak. 2016. január 1-től az Akadémiai Kiadó MeRSZ szolgáltatása folyamatos hozzáféréssel elérhető lesz az EKF számára (az intézmény IP-cím tartományán belül).

Zsurzs Éva emlékest - beszámoló

A Tittel Pál Könyvtár 2015. december 10-én, Bollók Csaba meghívására vendégül látta Zsurzs Kati és Csere Ágnes színésznőket. Az est folyamán Zsurzs Éva filmrendező munkássága és személyisége elevenedett fel a két színésznő történetei és emlékei nyomán.

A közönség egy rövid részletet tekinthetett meg az Abigél című filmből, valamint egy Zsurzs Évával készített interjúrészletből.

Zsurzs Kati a főiskola rendelkezésére bocsátotta több, ismert film forgatókönyvét, képeket, rajzokat és kottákat, melyek egy állandó kiállítás keretén belül megtekinthetőek a könyvtár 214-es termében.

Irodalmi pályázat

A Kortárs Hangon XII. Nemzetközi Irodalmi Pályázat '16 kiírásához kapcsolódó dokumentumokat, jelentkezési lapot stb. csatoljuk az érdeklődők számára.

Zsurzs Éva emlékest a könyvtárban

Zsurzs Éva filmrendezőre (Abigél, A koppányi aga testamentuma, A fekete város, Különös házasság stb.) emlékezünk a Tittel Pál Könyvtárban.

Közreműködik: Zsurzs Kati és Bollók Csaba.

Időpont: 2015. december 10. 16 óra

Helyszín: Eszterházy Károly Főiskola Tittel Pál Könyvtár (Líceum földszint, 112 sz. terem)

A közönségtalálkozón filmvetítésre és egy kiállítás megnyitójára is sor kerül, ahol a családi emlékek közül mutatunk be néhány érdekességet, amelyek a közismert filmek forgatását idézik fel.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A belépés díjtalan!

Tittel Esték - Magyarország és az iszlám világ

TITTEL ESTÉK

A Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum szeretettel meghívja az érdeklődőket Magyarország és az iszlám világ kapcsolata a 19-20. században – globalizálható-e az iszlám világ? című előadásra, melyen jelnyelvi tolmács biztosítja a kommunikációs akadálymentesítést.

Előadó: Dr. M. Soós Tamás

Helyszín: Líceum, Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum

 (Eger, Eszterházy tér 1. földszint 112-es terem)

Időpont: 2015. december 9. 17.00 óra

Jelnyelven tolmácsolt előadás!

A programok látogatása díjtalan, szeretettel vár minden érdeklődőt a Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum!

Tartalomátvétel