Általános információk

Nyitva tartás
Hétfőtől péntekig: 7.30 - 18 óra

A nyitvatartás a szorgalmi időszakra vonatkozik, az ettől eltérő nyitvatartási rendről a könyvtári hírekben tájékozódhat. A 213-as terem tanteremként is szolgál, ha a teremben órát tartanak, akkor onnan könyvet nem tudunk kiadni. A terem órabeosztása megtekinthető a könyvtárban.

A Líceum földszinti aulájában 7.00 és 19.00 óra között az udvarra vezető ajtótól jobbra Ruhatár működik. Kérjük vegyék igénybe, mivel táskát és kabátot a könyvtárban tartott órákra sem vihetnek be. 

Gyűjtemény
Nyelvtudomány, irodalomtudomány, irodalomtörténet, szépirodalom magyar és idegen nyelven (elsősorban angol, német és francia nyelven). A magyar nyelv és irodalom, valamint az idegen nyelvek tanításának módszertana. Nagy-Britannia, Kanada, Németország, Franciaország és az USA történelme idegen nyelven. Nyelvkönyvek, szótárak.

Különgyűjtemény
Nagy Sándor-gyűjtemény.

Szolgáltatások
Kölcsönzés, helyben használat, tájékoztatás, számítógépes szolgáltatások, fénymásolás. Beiratkozás és késedelmi díjak kifizetése a 113-as könyvtári teremben történik. Az irodalom- és nyelvtudományi folyóiratok a Folyóirattárban tekinthetők meg. Az olvasótermi férőhelyek száma: 40.

Számítógépes szolgáltatások
A gyűjteményben 10 számítógép működik, egy számítógép kizárólag könyvtári információkeresésre szolgál (könyvtári katalógus, adatbázisok stb.). Saját laptopok wifi segítségével használhatók.

Fénymásolás
A szakrészlegben működő fénymásoló használatához az Informatikai Szolgáltató Centrumban tölthetik fel diákigazolványukat.

 

.