augusztus 2013

Megújult a Magyar Rektori Konferencia Könyvtári Albizottsága

Az MRK Könyvtári Albizottságának összetétele: Virágos Márta (elnök) (Debreceni Egyetem), Máder Béla (Szegedi Tudományegyetem), Liszkay Béla (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), Nagy Zsuzsanna (Budapesti Corvinus Egyetem), Czeglédi László (Eszterházy Károly Főiskola).

 

egrirege.hu - új weboldal Egerről

Az Egri Városszépítő Egyesület támogatással készült weboldal célja, hogy az egriek és az ide látogató turisták tájékozódni tudjanak a belvárosban lévő jelentősebb épületek, emlékművek és közterek történetéről, továbbá bepillanthassanak az Egerben folyó rekonstrukciós program részleteibe.

Könyvtárvilág

Megjelent a Magyar Könyvtárosok Egyesülete webmagazinjának, a Könyvtárvilágnak az újabb száma, ami ezen a linken érhető el. Részletes beszámolók olvashatók benne az idén júliusban Egerben tartott vándorgyűlésről, a különböző szekciók munkájáról.

E-BOOK Könyvtár - Nyelvészeti könyvek a Digitális Tankönyvtárban

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok és adatbázisok IP-címtől függetlenül a kutatók, oktatók és hallgatók rendelkezésére állnak.

Csatoljuk az elérhető 46 könyv rövid leírását.

Főiskolai arcképek

Dr. Czeglédi László, a Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum főigazgatója volt a vendége a Líceum TV Arcképek című műsorának. A beszélgetés itt tekinthető meg.