szeptember 2013

RMNy IV.

A Régi Magyarországi Nyomtatványok 4. (1656-1670) kötetének elektronikus változata már olvasható a Magyar Elektronikus Könyvtárban ezen a címen. További 11.589 dokumentum teljes szövegét tartalmazza már a Magyar Elektronikus Könyvtár.

 

Kutatók Éjszakája a könyvtárban

2013. szeptember 27-én a Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum különböző termeiben az alábbi programok lesznek a Kutatók Éjszakája programsorozatban:

A-112. sz. terem:

Asian Online Journals - egy új nyílt hozzáférésű folyóirat-csomag

Kutatóknak és hallgatóknak egyaránt ajánljuk az Asian Online Journals (AOJ)  teljesen új, első évfolyamtól induló,  tudományos, lektorált és szabad felhasználású folyóirat-csomagot.

Az AOJ a következő szakterületekkel foglalkozik: számítástechnika, mérnöki tudományok, társadalomtudományok, közgazdaságtan, orvostudományok, valamint az ezekhez kapcsolódó tudományterületek.

Az AOJ csomagba tartozó folyóiratok:

BioOne adatbázis próbahozzáférése

2013. november 30-ig a főiskolai IP-címtartományon belül elérhető a BioOne biológiai adatbázis több szolgáltatása. A BioOne 179 biológiai témájú folyóiratot tartalmaz. Ezek között vannak nyílt hozzáférésű folyóiratok is.

„…a’ Magyar Nemzetnek utolcsepp vérig háládatos fija …” - Petrás Incze János-emlékülés

Petrás Incze János (1813-1886) születésének kétszázadik évfordulójára a Lakatos Demeter Csángómagyar Kulturális Egyesület, az Egri Hittudományi Főiskola és az Egri Fertálymesteri Testület emlékülést rendez.

E-könyvek a Szegedi Egyetemről

A Magyar Dal Napja Egerben

A szeptember 8-án sorra kerülő eseményről honlapjukon olvashatnak.

Európa legnagyobb közkönyvtára

Szeptember elején nyílt meg az Európa legnagyobb közkönyvtáraként beharangozott Library of Birmingham. A 31.000 négyzetméteres, 10 szintes épületről itt olvashatnak és néhány fényképet is megtekinthetnek.

 

Az Országgyűlési Könyvtár átmenetileg zárva tart

Átalakítási és felújítási munkálatok miatt az Országgyűlési Könyvtár bezár. Nyitás 2014. január ötödikén.