október 2013

Tittel Pál Emlékkiállítás

… csillagkoronák éjféli barátja – Tittel Pál élete és munkássága címmel a főiskola Tittel Pál Könyvtár és Médiacentruma kiállítással emlékezik Tittel Pálra születésének 230. évfordulója alkalmából.

A kiállítás megnyitója 2013. november 5-én 11 órakor lesz az első emeleti könyvtárteremben (Líceum 214. sz. terem). Megnyitja: Dr. Pap József tudományos rektorhelyettes és Dr. Czeglédi László könyvtári főigazgató.

A kiállítás a Líceum első emeletén, a könyvtár előtti folyosón tekinthető meg a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat részeként.

Az eseményről a Heves Megyei Hírlap is beszámolt.

OPEN ACCESS WEEK

A nemzetközi Open Access Week, a Nyílt Hozzáférés Hete alkalmából a Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum az alábbi programokra várja az oktatókat és a hallgatókat 2013. október 24-én.

10 órától:

Használjam? Miért ne használnám? (Az EKF tudományos adatbázisai)

11 órától:

Kérdezz-felelek az MTMT-ről

Helyszín: Líceum 112-es terem

Thomson Reuters adatbázisok próbahozzáférése

A Thomson Reuters október 31-ig ingyenes hozzáférést biztosít az alábbi adatbázisokhoz a Web of Knowledge felületén. (Csak a főiskolai IP-cím tartományból érhetők el az adatbázisok.)

Petrás Ince János-kiállítás a Líceumban

„… a’ Magyar Nemzetnek utolcsepp vérig háládatos fija …”

A Lakatos Demeter Csángómagyar Kulturális Egyesület, az Egri Hittudományi Főiskola és az Egri Fertálymesteri Testület Petrás Ince János születésének két évszázados évfordulójára 2013. szeptember 21-én emlékülést rendezett.