november 2013

Szakmai záró konferencia

Az Eszterházy Károly Főiskola Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrumának szolgáltatásfejlesztése (TÁMOP-3.2.4.A-11/1-2012-0067) elnevezésű szakmai záró konferencia 2013. december 3-án 15.00 órakor lesz az Eszterházy Károly Főiskola „A” épületében a 112-es könyvtári teremben.

A konferencia részleteiről a mellékelt meghívó ad tájékoztatást.

A TV Eger beszámolója.

Sikeres pályázat a TINTA Könyvkiadó könyveire

A Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum az idén is sikeresen pályázott a TINTA Kiadó kézikönyveire. A Wekerle Sándor III. könyvtárbővítési pályázat keretében 31 darab szótárat és más hasznos kézikönyvet sikerült megvásárolnunk az egri és a sárospataki főiskolai könyvtárba.

„Eger építő- és díszítőkövei”

A Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum és a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület szeretettel meghívja az érdeklődőket Dr. Dávid Árpád Eger építő- és díszítőkövei” című előadására.

Időpont: 2013. november 28. 17 óra
Helyszín: Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum (Eszterházy tér 1. fsz. 113-as terem)

A változások kora -- Nyelvünk és nyelvek a 21. században

Előadások a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat részeként a Magyar Nyelvészeti Tanszék szervezésében az Irodalomtudományi Könyvtárban (A-213. sz. terem) november 20-án.

Képes beszámoló az eseményről.

Dr. Szentesi Zsolt új könyvének egri könyvbemutatója az EKF Könyvtárában

Újabb könyve jelent meg Dr. Szentesi Zsoltnak, a Magyar Irodalomtudományi Tanszék tanszékvezető főiskolai tanárának „Az ismeretlen otthon” címmel. 

A kötetnek beszélgetéssel egybekötött bemutatója az Eszterházy Károly Főiskola Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrumban az Irodalomtudományi szakrészlegbenv lesz (Eger, Eszterházy tér 1. I. emelet 213-as terem) november 20-án 17 órától, melyre tisztelettel és szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Folytatódik a Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum Könyvtári Szabadegyetem előadássorozata

A 2013/2014-es évben a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesülettel közösen „Egri Zöld Kör” címmel hirdettük meg az előadássorozatot.

Természettudományos és ismeretterjesztő foglalkozások kisiskolásoknak

A Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja közösen indított kisiskolásoknak természettudományos és ismeretterjesztő foglalkozásokat a 2013/2014-es tanévre.

Ismeretterjesztő előadás a Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrumban

A Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja szeretettel meghívja az érdeklődőket Nehézy László miskolci természet- és madárfotós "Fotós kalandok Máté Bencével" című vetítéses előadására.

Időpont: 2013. november 21. 17 óra
Helyszín: Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum (Eszterházy tér 1. fsz. 113-as terem)
A belépés díjtalan!

Próbahozzáférés a Cambridge University Press (CUP) folyóirat- és e-könyv adatbázisaihoz

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a Cambridge University Press az EISZ nemzeti programban részt vevő felsőoktatási intézmények, így főiskolánk részére is 2013. november 30-ig (a főiskolai hálózat IP-címtartományán belül) minden korlátozás nélkül hozzáférhetővé teszi a CUP Journals és a CUP eBooks adatbázisokat.

Elérhetőség: CUP Journals http://journals.cambridge.org ; CUP eBooks http://ebooks.cambridge.org/

Pyrker első magyar tanítóképzője

2013. november 7-én került sor Benkóczy Emil: Pyrker első magyar tanítóképzője (Eger, 1928) című műve hasonmás kiadásának bemutatójára.

A kötet a Líceum Kiadó gondozásában jelent meg a XIII. Országos Neveléstudományi Konferencia, valamint az „Eszterházy 250" jubileumi év alkalmából.