január 2014

Az új lett könyvtár

A "kötve-fűzve" honlapján rövid hírben számol be egy érdekes könyvtári eseményről. A rigai nemzeti könyvtár költöztetésében 15 ezer önkéntes segített, élőláncot alkotva adták át egymásnak az új épületbe költöző könyvtár gyűjteményének első 2 ezer kötetét. Részleteket itt olvashatnak.

A szótáríró tudós

Az e-kultúra honlapján ezzel a címmel olvashatnak egy emlékező írást Országh Lászlóról, a 30 esztendővel ezelőtt elhunyt irodalmárról, nyelvészről, az "Országh-szótár" szerkesztőjéről. A sokoldalú tudós munkásságát bemutató cikkhez ajánljuk az In memoriam Országh László c. emlékkönyvet, amelyet Dr. Vadon Lehel szerkesztésében születésének 100. évfordulójára adott ki a Líceum Kiadó.

Megnyílt a Cseh Tamás Archívum

A Magyar Nemzeti Levéltár épületében a Magyar Kultúra Napján adták at a Cseh Tamás Archívumot, amely őrzi és bemutatja az énekes életéhez és munkásságához kapcsolódó emlékeket.

Részletek, fényképek a Magyar Nemzeti Levéltár honlapján olvashatók.

Digitális Irodalmi Akadémia

A Petőfi Irodalmi Múzeum honlapján található Digitális Irodalmi Akadémia magyar írók és költők műveit kínálja. A teljes szöveggel, bárki által elérhető alkotások mellett életrajzok, bibliográfiák segítik a szerzők életének, munkásságának jobb megismerését.

Az Ágh Istvántól Zelk Zoltánig ívelő Digitális Irodalmi Akadémia legújabb tagja Szentkuthy Miklós, akinek Prae című regényét olvashatják az érdeklődők.