február 2014

Mit olvastunk idegen nyelven 2013-ban?

A Bookline könyvlistája szerint ezeket a könyveket olvasták (illetve vásárolták meg a webáruházban) a legtöbben  2013-ban. A Bookline oldalán a könyveket az érdeklődők meg is rendelhetik maguknak.

S hogy mit fogunk olvasni 2014 tavaszán? Erre vonatkozóan a "kötve-fűzve" ad néhány ötletet.

Nappali fényözön éjszaka, avagy mi is az a fényszennyezés

A Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum és a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület szeretettel meghívja az érdeklődőket Novák Richárd Nappali fényözön éjszaka, avagy mi is az a fényszennyezés” című előadására.

Időpont: 2014. február 27. 17 óra

Helyszín: Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum (Eszterházy tér 1. fsz. 113-as terem)

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, a belépés díjtalan! A rendezvény meghívóját csatoljuk.

Olvasásnépszerűsítő program a könytárban

Mozi a fejedben - olvasásnépszerűsítő program

Egy érdekes és hasznos rendezvényre szeretnénk Önöket invitálni. A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és további három szervezet (Petőfi Irodalmi Múzeum, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, Magyar Olvasástársaság) olvasásnépszerűsítő programokat indított, ezek már most is zajlanak. Ezen belül a MANK Mozi a fejedben címmel indított programot, melyben a Facebookon létrehozott személyek eljátsszák az Egri csillagok és A Pál utcai fiúk történetét.

KÖSZ - avagy Kötelezők számítógépen

A Könyvtártudományi Szakkönyvtár összeállítása elsősorban a könyvtárosoknak és a könyvtár szakos hallgatóknak nyújt segítséget. Az online elérhető kötelező szakirodalom tematikus bontásban ide kattintva tekinthető meg.

Február 14. - Nemzetközi Könyvajándék Nap

A 2012 óta létező önkéntes programról, amely elsősorban a gyerekek körében igyekszik a könyveket, az olvasást népszerűsíteni, az alábbi linkeken olvashatnak bővebben.

Kötve-fűzve

International Book Giving Day

Antikvarium.hu (minden szépirodalmi műre ma 30 %-os kedvezményt ad)

Eger és az Eger-patak

Szeretettel meghívunk minden érdeklődőt Barna Béla: "Egyáltalán hol ered, mikor és hányszor pusztított a városban és mikor épültek rajta a hidak? avagy az Eger-patak szerepe városunk életében " című előadására.

A rendezvény a Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum, valamint a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület közös programja, az Egri Zöld Kör keretében valósul meg.

Időpont: 2014. február 13. 17 óra

Helyszín: Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum (Eszterházy tér 1., fsz. 113-as terem)

A belépés díjtalan!

Vége a vesztegzárnak! - Rejtő Jenő és a szerzői jog

2014. január elsejétől már nem védi a szerzői jog Rejtő Jenő műveit. Kiadhatók, megfilmesíthetők - vagy egy elektronikus könyvtárba fel is tölthetők. A Magyar Elektronikus Könyvtárban már lassan félszáz alapvető Rejtő-műhöz juthatnak hozzá az érdeklődők. A témáról hosszabban itt olvashatnak.