szeptember 2014

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS FOGLALKOZÁSOK KISISKOLÁSOKNAK

A Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum ebben a tanévben is folytatja a Lenkey János Általános Iskola alsó tagozatosai számára szervezett iskolán kívüli természettudományos és ismeretterjesztő foglalkozásokat a könyvtár Természettudományi Szakrészlegében.

Táborozni jó!

A Líceum Kiadó Táborozni jó! című módszertani kiadványát Herpainé Lakó Judit szerkesztésében még júniusban mutatták be a szerzők a Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrumban. Az EKF Andragógiai és Közművelődési Tanszéke gondozásában megjelent kötet online is elérhető és PDF formában szabadon letölthető a csatolmányban.

A Történelemtudományi Doktori Iskola doktori védése

A Történelemtudományi Doktori iskola újabb doktori védést szervez. Turbucz Dávid: A Horthy-kultusz, 1919-1944 című értekezésének doktori védésére 2014. október 2-án 10 órakor kerül sor a Líceum Dísztermében. Az eseményhez kapcsolódó anyagok (a tézisek magyar és angol nyelven, valamint a disszertáció) csatolt file-ként tekinthetők meg.

Magyar folyóiratok a Web of Science adatbázisban

Az EISZ honlapján megtekinthetik a Web of Science adatbázisba felvett magyar folyóiratok listáját. A táblázat itt tölthető le.

Szíves figyelmükbe ajánljuk az EISZ Nemzeti Program Titkárságának Facebook-oldalát is.

Science Direct folyóirat-változások augusztustól

A Science Direct adatbázisban elérhető folyóiratok listáját az Elsevier Kiadó minden évben módosítja. A változtatásokat idén augusztus 20-ai dátummal érvényesítette az Elsevier.

A címváltozások listáit az EISZ honlapján olvashatják.