november 2014

Karácsonyi szokások, hagyományok a különböző földrészeken

A Comenius Könyvtárban november 27-én megtartott program célja az volt, hogy hallgatók, oktatók, dolgozók, kisdiákok és a környék érdeklődői megismerkedjenek a különböző földrészeken honos, Karácsonyhoz kapcsolódó legfontosabb jellemzőkkel, az ünnepi étkezési szokásokkal és ezek kultúraspecifikus elemeivel. A földrészek szerinti anyaggyűjtés után az elkészült kiállítást Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, egyetemi tanár nyitotta meg. Örömünkre szolgált, hogy megtisztelt minket jelenlétével Dr. Kelemen Judit dékán, dr. Hauser Zoltán rektori megbízott és Donkó József tankerületi igazgató is.

Könyvtári nyitvatartás és beiratkozás

Kérjük, hogy új honlapunk megfelelő oldalait használják: http://konyvtar.uni-eszterhazy.hu/ 

 

 

KÖNYVTÁRI BEIRATKOZÁS:

Első Éves Hallgatók! A könyvtári beiratkozáshoz szükséges adatok áttöltése a Neptunból a könyvtári rendszerbe megtörtént, már beiratkozhatnak a főiskolai könyvtárba. Kérjük, hogy először keressék fel munkatársainkat a Líceum 113-as termében adategyeztetés céljából. A főiskola hallgatói számára a beiratkozás ingyenes.

Kérünk minden hallgatót, hogy mielőtt bármelyik szakrészlegben kölcsönözne, keresse fel kollégáinkat a Líceum földszintjén a 113-as teremben.  

RUHATÁR: A Líceum földszinti aulájában RUHATÁR működik. Kérjük, hogy vegyék igénybe, mivel táskát és kabátot egyik könyvtári szakrészlegbe sem vihetnek be, a könyvtárban tartott órákra sem.

SPRINGERLINK adatbázis

Az alábbi linken elérhető a Springerlink konzorciumban 2015-ben elérhető váló folyóiratok frissített listája. Az XLSX fájl tartalmazza az új, illetve kifutó címeket és a címváltozásokat, az ISSN számokat és tárgyköri besorolásokat is.

http://eisz.mtak.hu/database/springer/Springer%20Journal%20list%20Hungary%202015.xlsx

A szakdolgozat feltöltési felület ismét nyitva van.

Tisztelt Hallgatók!

A szakdolgozat feltöltési felület meglett nyitva azok számára akik halasztást kaptak.

Csak azoknak a hallgatóknak van még szakdolgozat feltöltési lehetőségük, akik a kapott halsztási listában szerepelnek.
Bejelentkezési hiba esetén kérem, hogy a pallagi@ektf.hu e-mail címre írjanak levelet. A levél mindenképpen tartalmazza a neptun kódjukat valamint a születési dátumukat is.

Marc. H. Ellis professzor látogatása

November 20-án Marc H. Ellis, a texasi Baylor University nyugalmazott történelem professzora látogatta meg a Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrumot, ahol a jövőbeli együttműködés reményében került sor Burning Children (A Jewish View of the War in Gaza) című könyvének bemutatására és a kötet dedikálására. Ellis professzor úr egy előadássorozatot tervez Izrael és a zsidó nép mai helyzetéről az Eszterházy Károly Főiskolán. Vendégünk felkereste a Nemzetközi Kapcsolatok Központját is.

A Neveléstudományi Intézet előadásai és kötetbemutató

2014. november 19-én, szerdán 15 és 17 órai kezdettel a Líceum 213-as könyvtári termében kerül sor a Neveléstudományi Intézet (Pedagógia Tanszék, Andragógiai és Közművelődési Tanszék) Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett programjaira.

Részletek a meghívóban olvashatók.

TÖRTÉNELMI REGÉNY ÉS EMLÉKEZET KONFERENCIA

A Magyar Irodalomtörténeti Társaság Heves Megyei Tagozata, az Eszterházy Károly Főiskola, valamint a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár tisztelettel meghívja Önt a Történelmi regény és emlékezet – Kemény Zsigmondtól napjainkig konferencia eseményeire.

Időpont: 2014. november 13. 09:00
Helyszín: 3300 Eger, Eszterházy tér 1. Líceum 213. (Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum)

Program:

A Főiskolai Nyugdíjasklub látogatása a könyvtárban

2014. november 13-én 15 órától az EKF nyugdíjas oktatóit és dolgozóit látja vendégül a Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum. A könyvtár megtekintése mellett előadásokat hallhatnak a könyvtár névadójáról, Tittel Pálról, a régi könyves gyűjtemény restaurált darabjairól és a könyvtár online szolgáltatásairól.

DR. MIKA JÁNOS PROFESSZOR ELŐADÁSA A KÖNYVTÁRBAN

Folytatódik a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület és a Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum közös Zöld Kör előadássorozata.

Városi éghajlat, klímaváltozás a városban címmel tart előadást 2014. november 5-én 17 órától Dr. Mika János éghajlatkutató, tanszékvezető egyetemi tanár.
Helyszín: Eszterházy Károly Főiskola Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum
Eszterházy tér 1. Földszint 113.

Nagy Dianap – „Vetít az egész ország”

A Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum csatlakozott A Nagy Dianap – „Vetít az egész ország” rendezvénysorozatához, a Diafilmgyártó Kft 60. jubileumának alkalmából.

Gyermekkorunk kedves történetei és szereplői kopogtatnak be a Líceum 115-ös termébe 2014. november 6-án 16 és 18 óra között, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.