február 2015

Vendégelőadók sorozat a könyvtárban

Dr. Papp Sándor: Az Erdélyi Fejedelemség és az Oszmán Birodalom című előadásával vette kezdetét 2015. február 13-án, pénteken a Vendégelőadók sorozat a Történelemtudományi Doktori Iskolában. Május elejéig még öt neves történész tart előadást a Líceum második emeleti könyvtártermében (A-314).

A sorozat 3. évadjának programja megtekinthető a csatolt plakáton. A rendezvény minden érdeklődő számára nyilvános!

Nemzetközi hallgatóink a könyvtárban

A 2014/15-ös tanév második félévében több mint ötven külföldi hallgató tanul az Eszterházy Károly Főiskolán. Január végén Orientációs Napokat szervezett számukra az NKK Mobilitási Irodája és a Nyelvi és Interkulturális Szolgáltató Iroda. Az új Erasmus hallgatók nyolc országból érkeztek (Belgium, Portugália, Románia, Lengyelország, Észtország, Lettország, Litvánia és Törökország) és különböző karokon, szakokon tanulnak majd. 

Az orientációs program második napján került sor a Líceum bemutatására. A díszterem és a kápolna megtekintése után egy angol nyelvű prezentáció segítségével a külföldi hallgatók megismerhették a Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum gyűjteményét és szolgáltatásait is.
 
 

Balassi Bálint kiállítás

Az Eszterházy Károly Főiskola Irodalomtudományi Tanszéke, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár és a 35. Kaláka Fesztivál tisztelettel meghívja Önt a "Vitézek, mi lehet..." BALASSI BÁLINT (1554-1594) életét és munkásságát bemutató kiállítás ünnepélyes megnyitójára 2015. február 12-én, csütörtökön 14 órára az Eszterházy Károly Főiskola Líceumának aulájába.
A kiállítást megnyitja: DR. BITSKEY ISTVÁN, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.
A kiállítás kurátora: Dr. Kusper Judit irodalomtörténész, az Eszterházy Károly Főiskola főiskolai docense.
A kiállítás anyagának összeállításában segítséget nyújtottak: Juhász Henrietta és Berán Dániel, az EKF hallgatói.
Koordinátor: Oroszi Katalin, könyvtáros és Rosta Katalin, a Kaláka Fesztivál programigazgatója.

A kiállítás megtekinthető 2015. február 12-től március 13-ig, a Líceum nyitva tartási idejében.