március 2015

Közel ötszáz ingyen letölthető művészeti könyv

Jó hír a művészetkedvelőknek és művészettörténészeknek, ugyanis mostantól ingyenesen le lehet tölteni több száz művészeti könyvet, vagy publikációt. Eddig a Metropolitan Múzeum kiadványait és tanulmányait csak az Amazon.com-ról lehetett több mint száz dollárért beszerezni, most azonban egyszerűen csak rá kell keresni a kívánt műre és indulhat az olvasás.

EBSCO-adatbázisok próbaidőszaka

Két EBSCO-adatbázis érhető el egy próbateszt keretében április 24-ig az Eszterházy Károly Főiskolán, a Library & Information Science Source, valamint az EBSCO eBook Academic Collection.

Egri Zöld Kör-előadás

A március 18-i "ÉTELED LEGYEN A GYÓGYÍTÓD - GOMBÁK AZ EGÉSZSÉG SZOLGÁLATÁBAN” című előadás képei itt tekinthetők meg.

Számítógépes tanfolyamok a TPKM-ben – sikeresen vizsgáztak nyugdíjasaink

A Tittel Pál Könyvtár és az EKF Nyugdíjas Klubjának közös szervezésében számítógépes tanfolyamok indultak a Médiatárban Kovács Attila és Magi Magdolna könyvtárosok vezetésével.

A résztvevők igényeit figyelembe véve, a nagy érdeklődés miatt, már az induláskor több csoportot terveztünk: kezdőt, haladót és digitális fotózást.

Március 19-én és 20-án vizsgával zárult a digitális fotózás rejtelmeibe beavató tanfolyam. Mindannyian sikeresen vizsgáztunk.

Sokat tanultunk mestereinktől, s annyira jól éreztük magunkat a könyvtárban, hogy többségünk folytatni kívánja a tanulást.

Eszterházy Akadémiai Klub a könyvtárban

„Pszichológus hivatás és társadalom" címmel, első programját tartja a nemrég megalakult MTA-MAB Eszterházy Akadémiai Klub március 24-én.

Könyvtárosok Dolgozószobája

Az Országos Széchényi Könyvtár Könyvtártudományi Szakkönyvtár kezdeményezését szeretnénk továbbítani:

Kedves Kollégák!

A Könyvtártudományi Szakkönyvtár munkatársai létrehozták a Könyvtárosok Dolgozószobája csoportot a Facebookon, ( https://www.facebook.com/groups/638792582893875/ ) amely a KSZK virtuális olvasótermeként kíván tájékoztatni a könyvtárunkban és a Könyvtári Intézetben zajló munkákról. A könyvtári szakmai információk és érdekességek mellett interaktív felületet is szeretnénk kínálni szolgáltatásainkhoz.

Egri Zöld Kör-előadás

A Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum és a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület szeretettel meghívja az érdeklődőket az „ÉTELED LEGYEN A GYÓGYÍTÓD - GOMBÁK AZ EGÉSZSÉG SZOLGÁLATÁBAN” című előadásra.

Előadó: Fődi Attila, a Gyógyhatású gombák a Kárpát-medencében című könyv szerzője

Helyszín: Líceum, Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum (Eger, Eszterházy tér 1. földszint 112-es terem)

Időpont: 2015. március 18. 18.00 óra

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, a belépés díjtalan!

Habilitációs előadás a könyvtárban

Az Eszterházy Károly Főiskola Intézményi Doktori és Habilitációs Tanácsa és az Eszterházy Károly Főiskola Neveléstudományi Doktori Iskola Tanácsa tisztelettel meghívja Önt Némethné dr. Tóth Ágnes, PhD. magyar és angol nyelvű habilitációs előadásaira.

Helyszín: Líceum, 112-es terem (Eger, Eszterházy tér 1.)
Időpont: 2015. március 17. 13.00 óra

Történettudományi előadás a könyvtárban

A Vendégelőadók sorozat következő előadása március 13-án lesz a 314. sz. teremben.

Előadó: Dr. Tóth Árpád

Címe: A pozsonyi polgárság életstratégiái a 18-19. században

Időpont: 12 óra

Plakát