április 2015

MTA-MAB ESZTERHÁZY AKADÉMIAI KLUB

A MTA-MAB Eszterházy Akadémiai Klub sok szeretettel meghívja Önt következő előadására!

A Klub következő programja  május 6-án 17.00-tól kerül megrendezésre, melynek Dr. Bitskey István akadémikus  lesz a vendége és előadója.

Az előadás címe: Hagyomány és korszerűség a régi magyar irodalom kutatásában.

Helyszíne: Eszterházy Károly Főiskola, Líceum könyvtár földszint 112.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Könyvbemutató - Kara László novelláskötete

A Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum tisztelettel meghívja Önt 2015. április 29-én (szerda) 17.00 órai kezdettel Kara László: Kitépdesett lapok egy naplóból című könyvbemutató estjére.

Közreműködnek a főiskolai Irodalmi Műhely tagjai.

Helyszín: Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum 214-es terme (Eger, Eszterházy tér 1., Líceum 1. emelet)

„Egri Zöld Kör” előadás a Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrumban

A Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum és a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület szeretettel meghívja az érdeklődőket Gombkötő Péter: „A medve nem játék mert…”  című előadására.

Előadó Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának zoológusa

Időpont: 2015. április 27. 17 óra

Helyszín: Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum (Eszterházy tér 1. fsz. 113-as terem)

Könyvtárak és nemzetköziesítés

Az International Days III. egyik programjaként 2015. április 16-án szervezte meg a Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum A könyvtárak részvétele a felsőoktatási intézmények nemzetköziesítési folyamataiban : Kihívások és jó gyakorlatok c. kerekasztal-beszélgetését.

A rendezvényről készült emlékeztető összefoglalja az előadások legfontosabb gondolatait és a tapasztalatcsere során felmerült kérdéseket.

Emlékeztető

A tanácskozás kezdetén Ferenczné Oszlánczi Krisztina, a Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum megbízott főigazgatója köszöntötte a vendégeket, akik a hazai és a határon túli felsőoktatási intézmények különböző könyvtáraiból, valamint az egri Bródy Sándor Könyvtárból érkeztek.

Sajtótörténeti kiállítás

Április 25-én (szombat) 13.30-kor nyílik a Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum, valamint az Egri Főegyházmegyei Könyvtár közös szervezésében egy időszaki kiállítás, amely  Eger sajtó- és médiatörténetét mutatja be.

A rendezvény az április 25-i VI. Sajtónyelvi-médianyelvi tanácskozás egyik programja.

A megnyitó helyszíne: a 214. sz. terem előtti folyosó

Három új adatbázis a főiskolán - GroveMusic Online, Cambridge Journals, Sage Journals

Az Eszterházy Károly Főiskola könyvtárának adatbázis-gyűjteménye a napokban három újabb fontos forrással gazdagodott: 2015. december 31-ig elérhető a GroveMusic Online, a Cambridge Journals és a Sage Humanities and Social Science tudományos adatbázis.

MTA-MAB ESZTERHÁZY AKADÉMIAI KLUB

A Miskolci Akadémiai Bizottság kezdeményezésére létrejött a MTA-MAB Eszterházy Akadémiai Klub, az Eszterházy Károly Főiskolán! A Klub következő programja  április 17-én 16.30-tól kerül megrendezésre, melynek Dr. Romsics Ignác akadémikus  lesz a vendége és előadója.

A Klub célja különböző tudományterületek együttműködésének elősegítése, előadássorozatok, pódiumbeszélgetések, tudományos műhelyek bemutatkozása.

Hamvas Béla, a nevezetes névtelen - beszámoló az előadásról

2015. április 9-én délután benépesült az amúgy „tavaszi szünetét töltő”, a szokottnál csöndesebb Líceum 113-as könyvtári olvasóterme.

Ideális és autentikus helyszín, hisz Hamvas Béla életpályájának egy szakaszában, könyvtárban dolgozott.

Sokan jöttünk el Lőrinczné dr. Thiel Katalin PhD főiskolai tanár, Hamvas-kutató előadására, olyanok is, akik a Kepes Intézet kiállítás-megnyitóján részt vettek.

Változás a nyitvatartásban

Az International Week 3.  rendezvényei miatt április 13-a és 17-e között a 112, 212, 213 sz. könyvtári termek a csatolt táblázatban feltüntetett időben zárva lesznek.

Az érintett  tanórák új helyszínéről az oktatóktól és a könyvtári gyűjteményekben kaphatnak tájékoztatást.

Hamvas Béla, a nevezetes névtelen

Az EKF Nyugdíjas Klubja és a Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum tisztelettel meghívja Önt Lőrinczné dr. Thiel Katalin PhD főiskolai tanár, Hamvas-kutató előadására.

Helyszín: Líceum, Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum (Eger, Eszterházy tér 1. földszint 113-as terem)

Időpont: 2015. április 9., csütörtök, du. 15 óra