október 2015

MEGHÍVÓ - "TRAUMA ÉS VÁLSÁG" NEMZETKÖZI KONFERENCIA

Tisztelettel meghívjuk Önt az Eszterházy Károly Főiskola által szervezett "Trauma és válság" nemzetközi konferenciára.

A konferencia 2015. október 20. és 22. között kerül megrendezésre az Eszterházy Károly Főiskola "A" épületében (Líceum, 3300 Eger, Eszterházy tér 1.), az alábbi szekciókban:

Dr. Albert Gábor habilitációs előadása

Az Eszterházy Károly Főiskola Intézményi Doktori és Habilitációs Tanácsa és az Eszterházy Károly Főiskola Neveléstudományi Doktori Iskola Tanácsa tisztelettel meghívja Önt Dr. Albert Gábor, Ph.D. magyar és angol nyelvű habilitációs előadásaira.

Helyszín: Líceum, 112-es könyvtári terem (Eger, Eszterházy tér 1.)

Időpont: 2015. november 6. 11.00 óra

A habilitációs (tantermi) előadás címe:

Felekezeti elkülönülés és történelem-tankönyvválasztás a klebelsbergi korszakban.

A magyar és angol  nyelvű tudományos előadás címe:

Az 1928-as oslói történészkonferencia tankönyvrevíziós mozzanattörténete a hazai kézirattári források és a korabeli sajtóvisszhang tükrében./ Phasing of the History of Textbook Revisions of the 1928 Oslo Conference (in the light of Manuscripts in Hungarian  Archival Sources and Contemporary Press Reviews) 

TITTEL ESTÉK – GYÓGYVIZEINK EREJE

A Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum október 7-én harmadik alkalommal tartotta meg a „Tittel Esték” elnevezésű programját a Líceumban. Dr. Tóth Katalin, reumatológus a gyógyvizek jótékony hatásáról beszélt hallgatóságának.

Együttműködési megállapodás a Bródy Sándor Könyvtárral

Az Eszterházy Károly Főiskola október eleji sajtótájékoztatójának egyik számunkra fontos pillanata volt, amikor a főiskola Tittel Pál Könyvtár és Médiacentruma és a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár aláírta azt az együttműködési megállapodást, amely a közös munkát fogja kijelölni a jövőben.

Az eseményről szóló részletes beszámoló a Líceum TV felvételén 19.00-tól tekinthető meg.

Éveim - Demeter István önéletírása

Tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar Katolikus Kulturális Hetek következő programjára, Demeter István egykori sajószentpéteri plébános, költő és festőművész Éveim c. önéletrajzi kötetének bemutatására.

Helyszín: Egri Hittudományi Főiskola Aloysianum terme

Időpont: 2015. október 8. 16.30 óra