december 2015

Science Direct adatbázis

Értesítjük Kedves Olvasóinkat, hogy a Science Direct adatbázis 2016. január 1-étől nem támogatja az Internet Explorer 8-as böngésző használatát. Kérjük a zavartalan használat érdekében frissítsenek újabb verzióra vagy térjenek át más böngészők használatára.

Online elérhetők az Akadémia Kiadó kézikönyvei - Magyar Elektronikus Referenciaművek Szolgáltatása

Az Akadémiai Kiadó a mai naptól megkezdte a Magyar e-Referenciaművek Szolgáltatásuk tesztidőszakát, melyben jelenleg az alábbi négy műhöz férhetnek hozzá:

  • Keserű György Miklós: A gyógyszerkutatás kémiája
  • Gintli Tibor: Magyar Irodalom
  • Mezősi Gábor: Magyarország természetföldrajza
  • Romsics Ignác: Magyarország története

A szolgáltatás itt érhető el, a mellékelt tájékoztatóban további hasznos információkat találnak a felület használatáról.  A 2015. dec. 31-ig tartó tesztidőszak alatt a szolgáltatáshoz, illetve a tartalmakhoz való hozzáférésben lehetnek leállások, ezekről a MERSZ-felületen megfelelő tájékoztatást adnak. 2016. január 1-től az Akadémiai Kiadó MeRSZ szolgáltatása folyamatos hozzáféréssel elérhető lesz az EKF számára (az intézmény IP-cím tartományán belül).

Zsurzs Éva emlékest - beszámoló

A Tittel Pál Könyvtár 2015. december 10-én, Bollók Csaba meghívására vendégül látta Zsurzs Kati és Csere Ágnes színésznőket. Az est folyamán Zsurzs Éva filmrendező munkássága és személyisége elevenedett fel a két színésznő történetei és emlékei nyomán.

A közönség egy rövid részletet tekinthetett meg az Abigél című filmből, valamint egy Zsurzs Évával készített interjúrészletből.

Zsurzs Kati a főiskola rendelkezésére bocsátotta több, ismert film forgatókönyvét, képeket, rajzokat és kottákat, melyek egy állandó kiállítás keretén belül megtekinthetőek a könyvtár 214-es termében.

Irodalmi pályázat

A Kortárs Hangon XII. Nemzetközi Irodalmi Pályázat '16 kiírásához kapcsolódó dokumentumokat, jelentkezési lapot stb. csatoljuk az érdeklődők számára.

Zsurzs Éva emlékest a könyvtárban

Zsurzs Éva filmrendezőre (Abigél, A koppányi aga testamentuma, A fekete város, Különös házasság stb.) emlékezünk a Tittel Pál Könyvtárban.

Közreműködik: Zsurzs Kati és Bollók Csaba.

Időpont: 2015. december 10. 16 óra

Helyszín: Eszterházy Károly Főiskola Tittel Pál Könyvtár (Líceum földszint, 112 sz. terem)

A közönségtalálkozón filmvetítésre és egy kiállítás megnyitójára is sor kerül, ahol a családi emlékek közül mutatunk be néhány érdekességet, amelyek a közismert filmek forgatását idézik fel.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A belépés díjtalan!