EBSCOhost Web

ÚTMUTATÓK AZ ADATBÁZISOK HASZNÁLATÁHOZ

Az EBSCO Publishing EBSCOhost Web szolgáltatása bibliográfiai és teljes szövegű adatbázisokat kínál.


TARTALOM

ACADEMIC SEARCH COMPLETE (info) -- a folyóiratok jegyzéke
Kifejezetten tudományos és felsőoktatási intézmények számára készült, igényes, átfogó, multidiszciplináris jellegű, teljes szövegű adatbázis. Különösen nagyszámú szakértői bírálattal készült (ún. peer-reviewed) folyóiratot tartalmaz, sok esetben olyan forrásokból, amelyek más adatbázisokban nem találhatók meg. Ez a folyóiratcikk-gyűjtemény a legkülönfélébb tudományterületeket fedi le: humán és társadalomtudományok, oktatás, informatika, fizika, kémia, biológia, műszaki tudományok, orvostudomány stb.

  • az adatbázis 8500 teljes szövegű periodikumot tartalmaz, ebből 7300 lektorált folyóirat
  • a teljes szövegeken kívül mintegy 12500 folyóirat és összesen 13200 kiadvány, köztük monográfiák, beszámolók és konferencia-előadások indexelését és referátumait foglalja magában
  • sok rekord esetében elérhető a cikkben előforduló hivatkozások listája is (Cited References), amelyek tovább kereshetők

AHFS CONSUMER MEDICATION INFORMATION (info)
Gyógyszerkészítményeket bemutató megbízható forrás angol és spanyol nyelven. Havonta frissítik.

BUSINESS SOURCE PREMIER (info)
Elsősorban üzleti profilú oktatási intézmények és szakkönyvtárak részére készült. A világ vezető teljes szöveget nyújtó adatbázisának számít a menedzsment, a gazdaságtudományok, a pénzügy, a könyvelés, a nemzetközi vállalkozás és a marketing területén, 2300 folyóiratot tartalmaz.

ERIC (Educational Resource Information Center) (info)
Az ERIC egy amerikai pedagógiai információs rendszer, amely több mint 1 millió 300 ezer rekordot és linket tartalmaz 323 ezer teljes szövegű dokumentumhoz, amelyek 1966-tól találhatók meg az adatbázisban.

GREENFILE (info)
Környezetvédelmi adatbázis, amely több mint 384 ezer rekord indexelését és referátumait tartalmazza, valamint szabad hozzáférést biztosít több mint 4700 rekord teljes szövegéhez.

HEALTH SOURCE: NURSING/ACADEMIC EDITION (info)
Ez a tudományos adatbázis több mint 550 teljes szövegű folyóiratot tartalmaz az orvostudomány különböző területeiről.

HEALTH SOURCE: CONSUMER EDITION (info)
A Health Source „ismeretterjesztő jellegű” kiadása, egy olyan egészségügyi információforrás, amely az AIDS, a rák, a cukorbetegség, a kábítószer-függőség és az alkoholizmus, az időskori betegségek, a fitness, az egészséges táplálkozás, valamint a nő- és gyermekegészségügy kérdéseivel foglalkozik. Közel 80 teljes szövegű egészségügyi folyóirat található benne.

LISTA (Library, Information Science and Technology Abstracts) (info)
Mintegy 700 folyóirat, valamint könyvek, kutatási jelentések, illetve konferenciaanyagok adatai. A könyvtár- és információtudomány teljes spektrumát magában foglalja az 1960-as évek közepétől.

MASTERFILE PREMIER (info)
Ez a teljes szövegű adatbázis kifejezetten közkönyvtárak számára készült, általános jellegű, valamint üzleti, egészségügyi, oktatási és tudományos folyóiratokat tartalmaz (az 1970-es évek közepétől kezdve mintegy 1700 folyóiratot). Ezen kívül mintegy 500 kézikönyv teljes szövegét tartalmazza. Képgyűjteményében közel 600 ezer kereshető, jó minőségű illusztráció (képek, térképek, zászlók, sajtófotók stb.) található.  

MEDLINE (info)
Orvosi információt szolgáltat az orvostudomány, a beteggondozás, a fogászat, az állatorvostan és az egészséggondozási rendszer területéről.

NEWSWIRES (info)
Az EBSCO AP News adatbázisa folyamatosan közel valós idejű hozzáférést biztosít a világ vezető híreihez az Associated Press hírügynökségen keresztül. Ezt a tartalmat az EBSCO monitorozza, és a releváns eredmények akkor jelennek meg, amikor a felhasználók kereséseket indítanak az EBSCOhost rendszerben. A gyűjtemény része az AP Top News, a WorldStream, a Financial News, az AP Online, a U.S. Politics & Government és az ötven állam jelentései. A végfelhasználók azonnal hozzáférhetnek a NewsMonitor által szállított webes tartalom teljes szövegéhez, ha követik a rekordban elhelyezett hivatkozást. Az AP hírei teljes szövegének indexét az EBSCO egy 30 napig élő archívumba helyezi el, így a felhasználók az érdeklődésüknek megfelelő hírek között harminc napra visszamenőleg kereshetnek.

NEWSPAPER SOURCE PLUS (info)
Több mint 850 amerikai és nemzetközi hírlap teljes szövegű változatát kínálja, valamint televíziós és rádiós híranyagok átiratainak teljes szövegét tartalmazza.

REGIONAL BUSINESS NEWS (info)
Átfogó, teljes szövegű válogatást nyújt mintegy 80 amerikai üzleti napilapból és folyóiratból.

WEB NEWS (info)
Az EBSCO News Harvester adatbázisa közel valós idejű hozzáférést biztosít a világ több ezer vezető hírforrásához. Ezeket a hírforrásokat az EBSCO monitorozza, és a releváns eredmények akkor jelennek meg, amikor a felhasználók kereséseket indítanak az EBSCOhost rendszerben. A gyűjtemény több mint 5000 hírforrást tartalmaz üzleti és általános témákban.

EISZ-információ