Elektronikus tananyagok

Elektronikus tananyagok felvétele kurzusonként történhet. A leíró adatok (szerző, cím, évszám, kurzus stb.) megadását követően a "foglalkozás" adatelemcsoportból annyit kell felvenni, ahány foglalkozásból (tanórából) az adott kurzus áll. Egy-egy foglalkozáshoz több dokumentum is feltölthető, ehhez a "foglalkozás" adatelemcsoporton belül kell több "dokumentum" elemet felvenni.

Ha egy kurzus különböző foglalkozásainak (tanóráinak) elektronikus tananyaga leíró adatainak tekintetében jelentős mértékben eltér (pl. különböző a szerző, a tanszék vagy az évszám), akkor nincs akadálya annak sem, hogy foglalkozásonként (tanóránként) külön űrlapon írjuk le az elektronikus tananyagot.

Ha egy feltöltött dokumentumból új verzió készül, két lehetőség közül választhatunk:

1. A korábban feltöltött dokumentumot eltávolítjuk az űrlapról és a helyére felvesszük az újat. Ebben az esetben a korábbi változat nem marad meg a Tudástárban.

2. A korábban feltöltött dokumentumnál bekattintjuk az archiválásra utaló jelölőnégyzetet ("archív"), új "dokumentum" adatelemcsoportot kérünk (a '+' ikonnal) és ide töltjük fel az új változatot. Ebben az esetben a korábbi változat is megmarad a Tudástár archívumában, de - mivel azt "archív"-nak jelöltük - a webes felületen már nem lesz elérhető (csak itt az űrlapon).

Az első lehetőséget akkor célszerű választani, ha apróbb módosításról (pl. hibajavításról) van szó, az utóbbit akkor, ha a változás jelentős, s a korábbi változat megőrzésre érdemes.

Új elektronikus tananyag felvétele.

Ha a tananyagok felvitele kurzusonként történik, akkor ebből adódóan visszakeresésükre is kurzusonként van mód. Ez azt jelenti, hogy a találati listában és a böngészőfákban nem a feltöltt dokumentumok és nem az egyes foglalkozások (tanórák) fognak szerepelni, hanem a kurzusok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne pl. a feltöltött dokumentum címére vagy típusára keresni.

Ha például keresési szempontnak eXe-állományt adunk meg mint típust, akkor a a találati listában szerepelni fog minden kurzus, amelyhez legalább egy eXe-állomány típusú dokumentum fel van töltve, illetve a böngészéskor az eXe-állomány típusú dokumentumokra kattintva minden kurzust láthatunk, amelyhez eXe-állomány típusú dokumentum feltöltésre kerül.

Részletes keresés
Adatbázisok
mint

mint

mint

Dátum:
-