Navigáció átugrása.

Hírek, események

Változások az e-SZAPPORT-ban - a közeljövő tervei

A Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum együttműködve konzorciumi partnereivel az új tanév elindulásával több projekt folytatását és bővítését tervezi.

A nyár folyamán javítottuk és tartalmilag frissítettük a Beszélő utcaneveket. Elképzeléseink között szerepel a Könyvtári szabadegyetem őszi folytatása is.

A könyvtárban már a szorgalmi időszak első hetében újra elkezdtük a könyvtárhasználati órák, gyakorlati foglalkozások és adatbázis-tréningek sorozatát.

Nagyváthy János (1755-1819), az első magyar nyelvű mezőgazdasági szakkönyv írója az északkelet-magyarországi bortermelésről

A Könyvtári Szabadegyetem ötödik rendezvényén Dr. Csoma Zsigmond egyetemi tanár előadása Nagyváthy János személyén túl bemutatta a korszak, a 18. század végének, a 19. század elejének művelődéstörténeti hátterét is.

Az e-SZAPPORT bemutatkozása az Eszterházy Károly Főiskola sajtótájékoztatóján

A Főiskola a 2010/2011-es tanév utolsó sajtótájékoztatóját 2011. június 14-én tartotta a Hotel Estellában.

Kötelező olvasmányok a Te ajánlásoddal

A Kötelező olvasmányok a Te ajánlásoddal című pályázati projekt értékelésére és a díjak átadására 2011. október 27-én került sor a Neumann János Középiskola és Kollégium Könyvtárában.

Helyismereti memóriajáték értékelése

A Helyismereti memóriajáték című pályázati projekt értékelésére és a díjak átadására 2011. október 27-én került sor a Neumann János Középiskola és Kollégium Könyvtárában.

A magyar írott kulturális örökség nyomában. Hungarica-kutatások külföldi könyvtárakban és levéltárakban

A Könyvtári Szabadegyetem negyedik előadása november 16-án a Szent János Házban Németországtól Erdélyig, a 16. századtól a 18. századig átfogva mutatta be a magyar művelődéstörténet egyik érdekes szeletét, a hungaricumok kutatását.

A magángyűjtemények jelentősége a 21. században

Dr. Tarnóc Márton irodalomtörténész történeti áttekintésében vázolta a különböző magángyűjtemények kialakulását a középkortól napjainkig.

Blogíró pályázat záróeseménye

2011 szeptember 15-én az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Iskolájában került sor "A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében" című közös nyertes pályázat Blogíró verseny projektjének eredményhirdetésére, ahol értékeltük az EKF Gyakorló Iskolájából és a Neumann János Középiskolából benevezett diákok tavasz óta végzett munkáját.

A helyismereti memóriajáték eddigi eredményei

A helyismereti totó 18 fordulójának a kitöltési határideje lejárt. A legtöbb pontszámot elért megoldások beküldői közül minden fordulóban kisorsoljuk a nyertest. Minden lejárt forduló után folyamatosan közöljük a győztes nevét ezen a honlapon. A győzteseket e-mailben is értesítjük.

Írókéz pályázat díjkiosztó

2011. május 31-én a Neumann János Középiskola és Kollégium Könyvtára adott otthont az "Írókéz pályázat" eredményhirdetésének
Tartalomátvétel